PULS-indberetning af regnbetingede udløb

Har du styr på den nye lovgivning, der forpligter forsyninger til at indberette oplysninger om overløb til Miljøstyrelsen?

Ny lovgivning betyder, at det nu er forsyningerne, som har den lovpligtige forpligtelse til at indberette oplysninger om overløb fra deres kloaksystemer til Miljøstyrelsens PULS-system (Portal for Udledning af Spildevand). Skal vi hjælpe jer til en nemmere proces, som svarer til jeres forsynings ambitionsniveau?

Indberetningerne til PULS gør det muligt at overvåge og analysere miljøpåvirkningen af udledninger. Dermed bidrager de til en mere effektiv vandmiljøbeskyttelse, ligesom de er input til Miljøstyrelsens Vandplaner, som skal sikre, at EU's vandrammedirektiv og nationale miljømål overholdes.

Indberetningerne til PULS indeholder informationer om såvel udledte vandmængder som stofmængder fra forsyningens udløb. Indberetningen kan laves på forskellige niveauer og afhænger af, hvilke data forsyningen har tilgængelige for den enkelte udledning.

De fleste forsyninger vil derfor ofte have forskellige niveauer for de forskellige udløb. Niveauet angives med en indikator, der for fællessystemer spænder fra en beregning, som udføres af PULS,  over en simpel masseberegning og ukalibrererede/kalibrerede modeller til softwaresensorer eller målebaseret overløbsestimering.

Udledningerne som indberettes én gang årligt (i marts) indeholder både bedst mulige estimat af det foregående års udledning samt et estimat af udledningen fra et normalår.

I Krüger har vi flere års erfaring i at hjælpe både kommune og forsyning med PULS-indberetninger. 
 

I Krüger har vi flere års erfaring med at bistå med PULS-indberetninger. Bl.a. har vi bistået NK-Spildevand med indberetningen de seneste fem år. Dvs. både indberetning af udledninger fra overløb fra fællessystemet plus udledninger fra regnvandssystemet både med og uden bassiner.

 

I Krüger kan vi bl.a. bistå jer med:

  • Opstilling af data i skemaer, som kan anvendes direkte til indlæsning i PULS
  • Parring af PULS-punkter med med udløbspunkter i DANDAS/model og oplande fra spildevandsplan
  • Afdækning af manglende eller ikke længere eksisterende PULS-udløb
  • Opdeling af PULS-udløb, så der kan skelnes mellem overløbsvand fra fællessystemer og regnvand fra separatsystemer 
  • Indhentning og behandling af regndata som anvendes til både simple beregninger og modelberegninger ifm. PULS-indberetningen
  • Behandling af måledata og udregning af antal og mængder ud fra data
  • Kørsel af modeller og udtræk af relevante resultater til brug af indberetning af både aktuelt år og normalår
  • Opstilling af udløbsark, som er klargjort til indlæsning i PULS
  • Opdatering af stamdata i PULS-databasen ud fra oplande i spildevandsplanen og oplysninger fra den hydrauliske model
  • Udregning af overløbsmængdernes andel af den samlede udledning (max 2%) i henhold til det reviderede Byspildevandsdirektiv fra EU, som snart implementeres i Danmark
     

Kontakt os for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer til en nemmere proces i forhold til den årlige PULS-indberetning, som svarer til jeres forsynings ambitionsniveau.

Forsyning Vest: Nikolaj Mølbye: [email protected] tlf. 5213 0406
Forsyning Øst: [email protected] tlf. 6037 0743

Kontakt
Nikolaj Mølbye
Projektleder( Forsyning Vest)
M: 5213 0406
E: [email protected]

Alex Torpenholt Jørgensen
Projektleder (Forsyning Øst)
M: 6037 0743
E: [email protected]
Overløb
Kloakoverløb er en udfordring mange steder i Danmark. Vi tilbyder en række services, som hjælper med at skabe overblik og reducere kloakoverløb og deres konsekvenser i recipienterne.