Missionen er klar: at skabe innovative vandløsninger, der driver den grønne omstilling og sikrer rent vand til fremtidige generationer, samtidig med at vi styrker vores kunders forretning og bæredygtighedsindsats.
Det gør vi ved at designe og implementere banebrydende teknologier til at beskytte, bevare og genanvende vandressourcer. Vores løsninger adresserer de presserende miljøudfordringer ved at reducere klimagasser, bekæmpe forurening, sikre vandbesparelser og genanvende ressourcer.
I samarbejde med forsyninger, industri og vidensinstitutioner er vi kendte for at udvikle metoder og teknologier, der udfordrer kendte løsninger, ligesom vi skræddersyer løsninger til vores kunders specifikke behov. Vi samarbejder også med de førende leverandører af udstyr og komponenter, så vi kan sikre de bedste løsninger til vores kunder - og miljøet.
Som en del af verdens største miljøvirksomhed, Veolia, forener vi lokal ekspertise fra vores 450 specialister i Danmark med global indsigt fra 220.000 kolleger verden over. Det giver os den store fordel, at vi har adgang til endnu flere teknologier og den nyeste specialistviden.
Rådgiver, entreprenør og leverandør
Som rådgivere, entreprenører og leverandører af både vandteknologier og service tilbyder vi omfattende løsninger til hele vandets kredsløb, der ikke kun opfylder vores kunders nuværende behov, men også fremtidssikrer deres forretning. Her er nytænkning helt centralt, og samarbejde, innovation og kundefokus er kernen i alt, hvad vi gør. Disse principper driver vores udvikling og vores kontinuerlige stræben efter at skabe morgendagens løsninger til vandbehandling.
Det er et mål, at ALLE vores projekter skal bidrage positivt til minimum et af FN’s Verdensmål.
Læs om et lille udpluk af vores danske og internationale projekter:
Reduktion af lattergas
FORS ønskede at reducere deres udledning af lattergas, samtidig med at de overholdt de strenge lovkrav.
Vi implementerede vores digitale løsning Hubgrade Wastewater Plant Performance (HWP), hvilket gav følgende resultater:
- Markant reduktion af lattergasemissionen
- Anlæggets emissionsfaktor nedsat mere end 3 gange
- Hjælp til at overholde udledningstilladelse uden at øge elektricitetsforbruget eller kemikalieforbruget
Fremtidssikring af grønlandske vandværker
Flere bygder i Grønland har fået en ekstra garanti for lokalbefolkningens sundhed. Det sker efter, at vi frem mod 2020 leverer 13 vandbehandlingsanlæg, som kan klare de variationer, der kendetegner området. Udfordringen knytter sig primært til øgede mængder af organisk materiale i de lokale søer, hvor vandværkerne typisk indvinder råvand. I løsningerne har vi taget ansvar for miljøet ved fx at anbefale processer og teknologier, der reducerer energi- og vandforbruget.
Moderne blødgøringsteknologi installeret på Solrød Vandværk
Danmarks første Carix® blødgøringsanlæg blev installeret på Solrød Vandværk i 2023. Carix er fremtidens blødgøringsteknologi, der blødgør drikkevandet og forbedrer drikkevandskvaliteten uden at tilsætte kemi. I Solrød blev hårdheden reduceret fra 21 til 9,5 dH.
Projektet blev udarbejdet i tæt samarbejde med vores søsterselskab Veolia Tyskland, der leverede procesdesign og procesmæssige nøglekomponenter, mens vi i Krüger stod for projekt- og projekteringsledelse, indkøb, montage, tilsyn og idriftsættelse.
Reduktion af vandtab i Changchun, Kina
I 2017 indgik vi et samarbejde med kinesiske Changchun Water Group og Hjørring Vandselskab om at reducere vandspildet fra det kinesiske vandselskab.
Dengang var vandspildet på 30%, men ved bl.a. at installere online data overvågning i to forsyningsområder og udvikle den bedste metode til at opdage lækage, lykkedes det at reducere vandtabet markant.
I et nyere netværk blev andelen af vandspild målt til ca. 18% i kommercielle tab (målere) og 0% i fysiske tab (ledningsbrud og lækager)
Vietnamesere får rent drikkevand
Med indvielsen af et nyt vandværk i de nordvietnamesisk provinsbyer Lam Son og Sao Vang er vi med til at styrke lokalbefolkningens sundhed og sætte gang i beskæftigelsen.
Vandværket har medført en kraftig forbedring af drikkevandskvaliteten i de to byer og deres nordlige opland. Mange vietnamesere har stadig ikke adgang til rent drikkevand, så vi er stolte af at have gennemført et projekt som dette, der er lånefinansieret af Danida. Derudover har vi benyttet lokale entreprenører som underleverandører på konkrete byggearbejder, hvilket har bidraget til beskæftigelsen.
Fjernelse af medicinrester fra hospitalsspildevand
Mange lægemiddelstoffer fjernes ikke fra de kommunale renseanlæg men ledes videre ud i vandmiljøet.
Vi har deltaget i et forskningsbaseret projekt ved Skejby Sygehus for at vise, at det kan lade sig gøre at rense stofferne ud med MBBR. Ved denne proces opnår man en meget effektiv biologisk rensning for lægemiddelstoffer, ligesom de samlede anlægs og driftsomkostninger bliver væsentligt lavere.
Det er et stort fremskridt for miljøet og for mere bæredygtige hospitaler. Projektet har også vist, at renseteknologien kan benyttes både på hospitalernes egne renseanlæg og på de kommunale, hvor størstedelen af lægemidlerne havner.