MUDP-projektet KOM-BAT vil revolutionere overvågning og rensning af regnvand

Et nyt udviklingsprojekt vil give forsyningsselskaber og myndigheder hidtil usete muligheder for at optimere deres regnvandshåndtering og miljøbeskyttelse

MUDP-projektet KOM-BAT vil give forsyningsselskaber og myndigheder hidtil usete muligheder for at optimere deres regnvandshåndtering og miljøbeskyttelse - bl.a. ved at give et præcist og opdateret billede af deres regnvandsudledninger.

Klimaforandringer og urbanisering udfordrer vores håndtering af regnvand. Traditionelle løsninger kræver meget plads, mens behovet for effektiv rensning og præcis overvågning stiger. De traditionelle metoder til at opgøre regnvandsudledninger er ofte upræcise, hvilket kan føre til utilstrækkelig miljøbeskyttelse.

Der er derfor brug for innovative løsninger, der kan rense regnvand effektivt på begrænset plads, overvåge udledninger præcist og levere pålidelige data til miljøbeskyttelse.

MUDP-projektet KOM-BAT sigter mod at udvikle disse løsninger og dermed forbedre vores tilgang til regnvandshåndtering markant. 
 


Projektets hovedmål

  • Etablere og udføre operationel overvågning af nye BAT-renseteknologier
  • Udvikle og demonstrere software-sensor til kontinuert måling og rapportering af regnvandsudledninger
  • Demonstrere effektiviteten af to nye BAT-løsninger som alternativ til pladskrævende våde, åbne bassiner

Som en central del af projektet vil Krüger sammen med projektets øvrige parter udvikle:

1. Avancerede modeller til at beskrive BAT-løsningers rensegrad. Modellerne omfatter definition af måleprogram og opstilling af matematiske modeller

2. En banebrydende software-sensor til monitorering af regnvandsbassiner skal:
  - Muliggøre kontinuerlig måling af udvalgte stoffer i regnvand
  - Integreres med matematiske modeller for rensegrader
  - Implementeres i Krügers Hubgrade Sewer Performance system til rapportering af udledte stofmængder
 

Projektet udføres i samarbejde med: Forsyning Helsingør, IBF og Teknologisk Institut, og løber fra januar 2024 til december 2025. 

Kontakt
Innovationschef
M: 30708664
E: [email protected]
Afløb og regnvand
Mikrogummi fra dækslid udgør over halvdelen af al mikroplastudledning, og regnvand bliver derfor den største kilde til mikroplastforurening.